Behandling af angst i Silkeborg

Der findes flere forskellige typer angst, herunder generaliseret angst, social angst, panikangst og fobier mv. 

Hvad er angst?

Angst er en naturlig menneskelig reaktion. Det er en følelse af frygt, bekymring eller nervøsitet, som kan opstå i forskellige situationer. Hvis angsten påvirker din hverdag i en grad, hvor den kommer til at tage styringen over dit liv og måske også udløser undgåelsesadfærd, sikkerhedsadfærd og panikanfald mv, så er det en god idé at opsøge behandling.

Diagnosticering af angst involverer en omhyggelig vurdering af symptomerne og deres indvirkning på dagligdagen. Som autoriseret psykolog kan jeg hjælpe med at fastlægge den grundlæggende problemstilling og udvikle en individuel behandlingsplan.

behandling af angst Silkeborg

Hvordan foregår behandlingen af angst?

Behandlingen af angst varierer afhængigt af typen og sværhedsgraden af angstlidelsen.
Jeg arbejder typisk med at registrere og acceptere angstreaktionerne uden af fusionere med de svære tanker og følelser. Eksponering overfor eventuel angstfremkaldende situationer eller ting er også en stor del af behandlingen. Fornemmelsen af at kunne håndtere angsten og nogle gange udfordre den er ofte første skridt henimod øget livsglæde og mindre og færre angstreaktioner.

Naturen kan også ift angst danne en rigtig god ramme om behandlingen, fordi naturen bidrager til at skabe ro og balance i kroppen. Jeg mener, som sagt at mange mentale lidelser i stor grad kan mindskes ved at genoptage kontakten med naturen. Naturterapi bruges som en aktiv del af behandlingen og helingsprocessen.

Det er relevant at understrege, at behandling for angst ofte er en proces, der kræver tålmodighed og samarbejde mellem klient og terapeut, og det kan derfor kræve et længere forløb alt efter historik og omfanget af angstlidelsen.

Læs mere om de positive helbredsmæssige effekter. Se vores forslag til aktuel læsning

Få hjælp til behandlingen af din angst i Silkeborg

Hvis du eller en, du kender, lider af angst, er det relevant at søge professionel hjælp. Jeg er en erfaren psykolog hos Psykologerne i Søhøjlandet i Silkeborg, og jeg står klar til at guide dig på vej mod at overvinde angsten. Med en skræddersyet behandlingsplan kan du lære at håndtere dine angstsymptomer og opnå en bedre livskvalitet.

Tøv ikke med at kontakte mig for at få den hjælp, du fortjener. Sammen kan vi arbejde på at finde løsninger og skabe positiv forandring i dit liv.

Jeg kan kontaktes på mail: nikolaj@isohojlandet.dk eller på telefon: 22 66 64 11, og lad os finde en tid, hvor vi kan mødes og vurdere vores samarbejdsmuligheder

psykolog