Behandling af stress i Silkeborg

Stress er en udfordring, som mange mennesker står overfor i et moderne og travlt liv. Det kan have mange forskellige årsager og kan opstå i en række forskellige situationer. Stress kan være forårsaget af arbejdspres, familiære forpligtelser, økonomiske bekymringer eller personlige udfordringer mm.

Hvad er stress?

De symptomer, der er forbundet med stress, varierer fra person til person, men de kan omfatte følelser af uro, angst, udbrændthed, irritabilitet, søvnproblemer og fysiske symptomer som svimmelhed, hovedpine eller muskelspændinger mm.

En stresstilstand er ofte noget der kommer snigende fordi der hen over en lang periode har været tale om en overbelastning. Det kan derfor være vanskeligt at vurdere, hvornår det er relevant at opsøge behandling. Hvis du oplever, at stressen begynder at påvirke din livskvalitet, dine relationer eller din fysiske sundhed, er det en god idé at søge professionel hjælp. Hos Psykologerne i Søhøjlandet er jeg specialiseret i at hjælpe mennesker med at håndtere samt reducere stress og få nervesystemet i den nødvendige helingsproces.

Har du prøvet naturterapi?

Jeg, Nikolaj, har 17 års erfaring som psykolog, og jeg har haft stor succes med at hjælpe klienter med stress gennem diverse metoder, blandt andet naturterapi.

Jeg hjælper med at identificere stressorer og finde frem til, hvorfor de er en del af stressproblematikken. Ofte hjælper jeg stressramte med at finde frem til, hvad de kan og vil ændre for at undgå at blive stressede igen. En stor del af helingen handler om egenomsorg – at pleje sig selv og passe på sig selv, blandt andet ved at sørge for basal egenomsorg som kost, motion, pauser og søvn.

Naturen har en beroligende og helende virkning på nervesystemet, og gennem terapeutiske samtaler og øvelser udendørs kan jeg hjælpe dig med at genoprette indre ro og balance. Naturterapi kombineret med traditionelle terapimetoder kan være en effektiv tilgang til at tackle stress.

Stressramte har ekstra stor gavn af at lade telefonen blive derhjemme og bruge tid på rolige aktiviteter i naturen. Derfor kan naturen danne en god ramme om behandlingen.

behandling af stress

Læs mere om de positive helbredsmæssige effekter. Se vores forslag til aktuel læsning

Søger du en professionel psykolog i Silkeborg?

Hvis du oplever, at stressreaktionerne er vedvarende, og du ønsker professionel hjælp til at håndtere dem, så tøv ikke med at kontakte mig, hos Psykologerne i Søhøjlandet.

Jeg vil hjælpe dig henimod at genfinde overblik, overskud og bedre balance i dit liv.

Du kan kontakte mig på nikolaj@isohojlandet.dk eller på telefon: 22 66 64 11 for at planlægge en konsultation og begynde din bevægelse henimod et liv med mindre stress.

psykolog