Metakognitiv terapi

Denne terapiform er særligt effektiv, når det kommer til at tackle vedvarende bekymringer, overtænkning, tankemylder og negative tankespiraler. 

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en evidensbaseret behandlingsmetode, der fokuserer på at hjælpe dig med at forstå og ændre de tankemønstre, der kan føre til stress, angst, depression eller andre mentale udfordringer.

Metakognitiv terapi handler om at blive opmærksom på, at vi tænker, føler og mærker hele tiden, men at disse elementer ikke nødvendigvis skal have en hel masse opmærksomhed. Får de det, så kan det komme til at overtager vores hverdag eller påvirke vores liv i al for negativ retning.
Vi kan godt bevæge os derhen, hvor vi har lyst til at være, selvom vi har svære tanker og følelser. Med metakognitiv terapi laver vi ikke tankerne om, men vi øver os i at give dem mindre opmærksomhed, så de ikke får lov til at diktere vores liv.

behandling af angst Silkeborg

Sådan kan metakognitiv terapi hjælpe dig

Metakognitiv terapi bruges med succes til behandling af en bred vifte af psykiske udfordringer, herunder generaliseret angstlidelse, social angst, OCD og meget mere. Det kan føre til øget selvværd, bedre selvtillid og en forbedret livskvalitet, hvis du begynder at ændre dit forhold til dine tanker, følelser og kropslige reaktioner.
Det er en skånsom, men kraftfuld tilgang, der kan tilpasses dine individuelle behov.

Jeg kombinerer ofte elementer fra metakognitiv terapi med naturterapi, da de to elementer spiller rigtig godt sammen. Naturterapi tager udgangspunkt i, at vi er forbundne med naturen i et økosystem, og at øget kontakt med naturen vil være et stærkt redskab i din helingsproces.

Læs mere om de positive helbredsmæssige effekter. Se vores forslag til aktuel læsning

Kontakt Nikolaj Fuglsang for at få hjælp

Hvis du ønsker at udforske fordelene ved metakognitiv terapi i Silkeborg og omegn og ønsker at få hjælp til at håndtere dine udfordringer, står jeg, Nikolaj Fuglsang, klar til at assistere dig.

Jeg har mange års erfaring med metakognitiv terapi og stor forståelse og respekt for mine klienters unikke historie og livssituationer, som jeg bruger til at støtte og vejlede i mine behandlingsforløb.

Kontakt mig i dag for at tage det første skridt mod en bedre mentalt velvære. Med metakognitiv terapi og professionel hjælp kan du begynde at arbejde hen imod en sundere og mere positiv fremtid.

Kontakt på mail: nikolaj@isohojlandet.dk eller på telefon: 22 66 64 11 for at høre mere.

psykolog